English|Español


Other languages:  

Teaser udsendt til den danske presse d. 28/4 kl. 15:40

 

Vi sender hermed denne kopi af en klage, vi for et øjeblik siden sendte til udenrigsministeriet.

Sidste nyt fra Hong Kong er, at Albert Ho fra demokratibevægelsen, som også er parlamentsmedlem i Lesgo, har besluttet at lave en klagesag og anlægge retssag mod Hong Kongs myndigheder for at få omstødt udvekslingen. Der har i løbet af dagen været en sit-down-demonstration foran regeringskontorerne, som prominente medlemmer af demokratibevægelsen havde arrangeret og deltog i.

 

Venlig hilsen,

The Color Orange Office

6618 4058

4044 7058 (mobil Jens Galschiøt)

 

28/4 14.30 Klage sendt til udenrigsministeriet

 

Vi har været i kontakt med følgende personer i udenrigsministeriet i forbindelse med denne klage:

Udenrigsministeriets hovednummer: 3392 0000

Michael Brod - afdeling for personalesager: micbra@um.dk

 Sus Ulbæk – Alla, Asien/Latinamerikasektionen: 3392 0957

Ole Neustrup – udenrigsministeriets borgerservice: 3392 1112, oleneu@um.dk

Generalkonsul Hong Kong, Jørgen Møller: +852 2827 8101

 

Klage over ambassades/konsulats indsats i forbindelse med udvisning i Hong Kong forløb.

 

Vi ankom 4 personer fra The Color Orange gruppen til Hong Kong den 26. april.

 

3 af os blev umiddelbart efter ankomst interneret på immigrationsmyndighedernes kontor, angiveligt til et sikkerhedstjek (se vedlagte klage og beskrivelse til Hong Kongs myndigheder, http://www.thecolororange.net/uk/page152 ), og vore telefoner blev konfiskeret.

 

Da vi efter 3 timers forhør fik at vide, at vi ikke kunne komme ind i Hong Kong af ”immigrationsmæssige årsager”. Vi fik lov til at låne immigrationsmyndighedernes telefon og ringede straks til det danske konsulat, hvor vi blev viderestillet til udenrigsministeriet i Danmark. De kontaktede generalkonsul Jørgen Møller, som ringede til os gennem immigrationsmyndighedernes telefon. Vi satte ham ind i sagen, og fortalte at vi var udvist, at vi ikke vidste hvorfor, og at vi gerne ville have hjælp til dels at få en forklaring, dels at undgå at blive sendt tilbage med flyveren.

 

Vi fik hans telefonnummer og bad gennem immigrationsmyndighederne chefen for lufthavnen, L. Y. Chan, om at kontakte ham. Siden hørte vi ingenting før vi fik at vide af immigrationsmyndighederne, at generalkonsulen havde godkendt vores udvisning!! Vi undrede os meget og lånte igen immigrationsmyndighedernes telefon, så vi kunne ringe til ham. Han fortalte, at han havde talt med lufthavnsmyndighederne, og at han heller ikke kunne få en begrundelse for, hvorfor vi var blevet udvist, og at vi skulle rette os efter myndighedernes afgørelse.

 

Vi havde i mellemtiden selv kontaktet pressen i Hong Kong (som stod udenfor og ventede på os), samt advokaten for demokratibevægelsen Albert Ho (som netop er ekspert i human right sager), der i modsætning til vores egen generalkonsul kom til lufthavnen for at hjælpe os. Advokaten blev imidlertid afvist at komme ind i lufthavnen for at tale med os.

 

Denne sag er blevet tophistorie i samtlige medier i Hong Kong, da det er første gang at man har afvist rejsende, der blot vil besøge demokratibevægelsen og hjælpe med at sætte fokus på menneskerettighederne i Kina. Vi vil gerne understrege, at vi før har været i Hong Kong for at deltage i lignende aktiviteter, både i forbindelse med hand-over i 1997, hvor vi opstillede skulpturen ”the Pillar of Shame”, og for nogle år siden under WTO-mødet, hvor vi lavede en kunstinstallation i Hong Kong. Denne gang var vi i Hong Kong for at understøtte ”the Color Orange” projektet (www.thecolororange.net) ved sammen med demokratibevægelsen at male skamstøtten orange.

 

Vi undrer os over den manglende støtte fra udenrigsministeriet. Vi forstår ikke, at den danske konsul ikke med det samme kom ud til lufthavnen og krævede adgang til os. Vi forventede at han sørgede for at få en begrundelse for vores hjemsendelse, og at han i det mindste stoppede hjemsendelsen til han havde fået en gyldig begrundelse og indtil vores advokat kunne få adgang til lufthavnen.

 

Vi undrer os ydermere over, at da sagen om udvisningerne har været forsidestof i Hong Kong og det meste af det sydlige Asien, at det danske udenrigsministerium ikke har taget affære og blandet sig i sagen. Der er jo trods alt tale om 3 danskere, som er blevet udvist uden begrundelse, fra at land som Danmark har en aftale med omkring fri indrejse for danskere (uden visum).

 

Vi mener sammen med vores advokat i Hong Kong, at vi er blevet ulovligt udvist af Hong Kong, og forventer nu, at det danske udenrigsministerium træder i karakter og protesterer imod udvisningen af 3 danskere. Det er helt utilstedeligt, at vi og demokratibevægelsen i Hong Kong skal køre denne meget principielle sag alene uden støtte fra de officielle danske myndigheder.

 

Danmark er for øjeblikket i gang med en større diskussion om, hvordan det officielle Danmark skal forholde sig til OL – boykot eller ej – og udenrigsministeriet har flere gange udtalt, at man skal bruge OL situationen til en kritisk dialog med Kina. Men på baggrund af ovenstående forløb, kan vi ikke se, at det danske udenrigsministerium og konsulatet har nogen som helst intentioner og vilje til at gå ind i en kritisk dialog med Kina omkring menneskerettigheder og ytringsfrihed. Vi vil i den forbindelse gøre opmærksom på, at 2 af os havde internationalt pressekort, som vi fremviste til myndighederne.

 

Den manglende danske reaktion er slående set i lyset af hvordan Frankrig reagerede, da den franske formand for Journalister uden Grænser forsøgte at slukke OL faklen i Grækenland. Her støttede den franske præsident Sarkozy op omkring kritikken af Kina og forsvaret for sin egen borgers ret til at blande sig i diskussionerne. Og her er der oven i købet tale om et klart ulovligt angreb mod faklen.

Men måske er det sådan at man skal være fransk statsborgere for at kunne forvente, at ens land bakker én op i forbindelse med demokratidiskussioner.

 

I vores sag er der tale om en fredelig og legal kunstmanifestation lavet i samarbejde med en hel legal  (i Hong Kong) organisation, den Kinesiske Demokratibevægelse, så man må kunne forvente, at den danske stat bakker op omkring demokratibevægelsens og vores krav om fortsat fri indrejse til Hong Kong og fortsat respekt for ytringsfrihed i Hong Kong. Hvis ikke man gør dette, kommer man til at begrænse den kinesiske demokratibevægleses muligheder for at invitere samarbejdspartnere til Hong Kong fra vesten.

 

Vi har netop fået at vide af udenrigsministeriet, at de ikke udtaler sig om personsager uden personernes tilladelse. Vi vil hermed give udenrigsministeriet fuld tilladelse til at udtale sig i vores personsag.

 

Med venlig hilsen

 

Jens Galschiøt

Tlf. 66184058 / 66144038 / 40447058

 

Kasper G. Markus og Lasse G. Markus


Back to:

Warning: opendir(/customers/thecolororange.net/thecolororange.net/httpd.www/files/): failed to open dir: No such file or directory in /customers/9/f/6/thecolororange.net/httpd.www/index.php on line 205

3 de setiembre: Resaca Olímpica - Autocrítica de la prensa sería apropiada

16 de agosto: Usain Bolt ha usado un brazalete naranja en su record Olímpico de los 100m en Pekín


13 de agosto: Rafael Nadal lleva una cinta del pelo naranja en Pekín


7 de agosto: Solicitud para poderse manifestar en Pekín


6 de agosto: ¿La página web oficial hakeada?


17 de julio: Vuelta de Francia y TheColorOrange a Narbonne, fotos


2 de julio: Carta abierta a 30.000 miembros de parlamentos

 


10 de junio: The Color Orange os necesita para crear un viento Naranja en China Haz click para más información sobre los grupos de colaboración Color Orange 


Videos y otra información sobre las actividades en Hong Kong


12- 15 de mayo: Comité Olímpico holandés teme que Holanda sea tomada como rehén de Orange en Pekín 2008


8 de mayo: Buenos consejos sobre como llevar el color naranja durante las Olimpiadas de 2008

 


8 de mayo: el COI está intantando evitar cualquier manifestación política en Pekín


30 de abril: La Columna de la Infamia pintada de Naranja. Ver las fotos


30 de abril:

A pesar de la expulsión el Movimiento Democrático

seguirá y comenzará hoy a pintar

La Columna de la Infamia de Naranja


28 de abril de 2008: Declaración del equipo ColorOrange al que se le denegó la entrada a Hong Kong


A Jens Galschiot y al grupo Orange se les ha denegado la entrada a Hong Kong. Ellos han vuelto a Dinamarca. Divulgaremos más información lo más pronto posible. Leer más


Video de la BBC sobre

los activistas en Grecia


17 de abril: La Antorcha Olímpica será

recibida con acciones naranja cuando llegue a China


La pluma es más fuerte que la espada


Ayúdanos

a realizar acciones Naranjas

cuando la Antorcha Olímpica continúe

Más….


28 de marzo 2008

La policía griega prohíbe la ropa naranja durante el relevo de la Antorcha Olímpica

Activistas daneses parados por la policía griega

A 10 activistas Naranja se les ha prohibido seguir a la Antorcha Olímpica en Grecia. Fueron parados a 70 kilómetros de la ciudad de Larissa, donde se tenía previsto realizar un acto pacífico en el Relevo de la Antorcha.


Acción Naranja a la

ceremonia de encender 

la Antorcha Olímpica

 

Atenas:

Hemos enviado un equipo

a Grecia para asistir a

la ceremonia de encendido

de la Antorcha Olímpica

en la antigua Olímpia el 24 de marzo.

Los días siguientes nuestro equipo

seguirá la ruta de la Antorcha en Grecia.

Leer más


El movimiento democrático chino apoya la campaña

The Color Orange

La Alianza de Hong Kong, una de la mayores

 fuerzas motrices del movimiento democrático chino

ha decidido de apoyar las manifestaciones Naranja.

Véase  Noticias

 

 


 

  Llamado de apoyo

Apoyar la idea

Canción de The Color Orange

Lista de soportadores

Sugerir a tus amig@s

Enlaces sobre
los derechos humanos en China

 

Preguntas más frecuentes
sobre The Color Orange


Apoya el proyecto transmitiendo
el llamado a tu lista de contactos


3401745
visits since Jan. 2008