English|Español

Penne er stærkere

end svædet


Other languages:        

Udsendt til orange mailliste mandag d 14 april

 

Pennen er stærkere end sværdet

 

Opfordring til personligt at deltage i debatten og sprede ideen

om at bruge Farven orange til kritik af Kina i OL-sammenhænge

 

 

Kære venner af TheColorOrange,

 

Så er det nu! - du personligt kan gøre en forskel omkring menneskerettighederne i Kina. Hjælp med til at sprede ideen og symbolet ’Farven Orange’. Bland dig lokalt i debatten i dit land, region og by, skriv læserbreve, kontakt pressen, mød op med orange halsklud e.l. til debatmøder, sportsarrangementer og forslå at man i sammenhæng med OL 2008 bruger farven orange.

 

Det behøver ikke være lange intellektuelle læserbreve, et par linier til avisen eller et Orange opråb på opslagstavlen kan ofte være nok til at sætte en debat i gang. Måske kan du samle en lille gruppe venner, arbejdskollegaer, sports- eller skolekammerater og sammen gøre noget for at få ideen udbredt.

 

Ideen med farven orange kan kun lykkes hvis den bliver en uomgængelig del af diskussionerne om OL i Kina, (det er den ikke endnu) og det vil vi gerne have dig til at hjælpe med. Pressen er meget interesseret i projektet og vil som regel gerne skrive om det.

 

Vi fra www.TheColorOrange.net har sendt appellen om støtte ud til tusindvis af parlamentarikere på kloden og fået den oversat til nu 17 forskellige sprog se: http://www.TheColorOrange.net/uk/page21. Her kan man finde masser af ideer til læserbreve m.v.

 

Den olympiske ild er stadig på vej igennem verden og titusindvis af aktivister langs ruten har sat kolossalt fokus på både Tibet og menneskerettigheds-situationen generelt i Kina. Vi havde selv 10 Orange aktivister i Athen, der var med til at starte protestlavinen se BBC: http://www.youtube.com/watch?v=T92fGP-SEVM

 

I kølvandet følger diskussionerne om boykot eller ej. Der kan siges meget klogt både for og imod. Bl.a. Amnesty International anbefaler ikke at boykotte, men i stedet at tage med til OL for at markere sin kritik af forholdene i Kina. Farven Orange vil være et markant visuelt udtryk for kritik.

 

Det vil jo være formidabelt hvis store dele af politikkerne, sportsfolkene m.m. der deltager OL åbningen og arrangementerne møder op i noget orange. F. eks. havde journalisten fra CNN der rapporterede fra urolighederne omkring fakkel-ceremonien i London, et iøjnefaldende orange slips på.

 

Sportsfolk og journalister der bærer farven orange kan ikke fortælle åbent hvorfor de gør det. Det ville medføre udelukkelse fra OL. Så de vil blive nødt til at komme med kryptiske svar og et skævt smil som f.eks. ”jeg kan bare godt lide farven orange, men i øvrigt syntes jeg at Kina skal forbedre deres forhold til menneskerettighederne”. Derimod kan politikere og andre offensivt fortælle hvorfor de bærer orange.

 

Vi har igennem vores netværk i alle fakkel-byerne sendt en opfordring ud om at lave fredelige Orange protester når faklen kommer forbi. Både til de officielle gæster, politikere, journalister, sportsfolk, ngo’er m.m. og tilskuerne, se:

http://www.TheColorOrange.net/uk/page118

 

Vi tager til Hongkong den 25. april for i samarbejde med den kinesiske demokratibevægelse at lave Orange aktioner. Bl.a. vil vi male symbolet på massakren på Den Himmelske Freds plads i 1989, den 8 meter høje skulptur Skamstøtten orange. Når OL-faklen kommer til kinesisk grund den 2. maj vil vi sammen med tusinder af kinesere demonstrere til støtte for menneskerettighederne i Kina. Demokratibevægelsen har til lejligheden fået fremstillet tusindvis af orange armbånd med OL’s motto ”En verden - En drøm”. Et motto der kombineret med den orange farve bliver til drømmen om respekt for menneskerettighederne verden over, også i Kina.

 

Vi håber at du vil tage sagen og pennen i egen hånd og gøre en aktiv indsats for ideen. De kinesiske demokati-forkæmpere vil være taknemmelige for din støtte.

 

Venlige Orange hilsener

 

TheColorOrange.net

 

Et samarbejde mellem den kinesiske demokratibevægelse

i Hongkong og den danske kunstner Jens Galschiøt

 


Back to:

Warning: opendir(/customers/thecolororange.net/thecolororange.net/httpd.www/files/): failed to open dir: No such file or directory in /customers/9/f/6/thecolororange.net/httpd.www/index.php on line 205

26 August: Olympic hangover – Media self criticism would be seemly


16 August: Usain Bolt wearing orange bracelet to the Olympic 100m gold record-breaking victory in Beijing


13 August: Rafael Nadal wearing an orange headband in Beijjing


7 August: Application for permission to demonstrate in the 3 special protest zones during OG in Beijing 2008


6 August: China’s OG website hacked ??


17July: Tour de France and TheColorOrange in Narbonne, photos


2 July: Open letter to the participants of the OG2008 distributed to about 30,000 MPs all over the world.


10 June: The Color Orange needs you!! to make an Orange wind blow in China. Click here for more information about The Color Orange supporting groups 


Videos and other information about the activities in Hong Kong


12-15 May: Link to article about this case: The Dutch Olympic Committee fears that The Netherlands will be taken as Orange hostage in Beijing 2008.


8 May: Advises about the use of The Color Orange at the Olympics in Beijing 2008, and the IOC’s latest words of restrictions and dress-code.


8 May: IOC is trying to avoid political manifestations during OG 2008.


30 April: The Pillar of Shame painted orange. See the photos


30 April:  Make pieces of orange cloth and tie them on to sculptures all over the cities where you live and give moral support to the Chinese democracy fighters.


28 April: Declaration  

from TheColorOrange team that was refused entrance into Hong Kong


TheColorOrange in Hong Kong

26 April to 6 May
See all the latest news and pictures
of our orange activities in Hong Kong
when the Olympic Torch arrives


BBC TV about 

TheColorOrange in Greece

17 April: Olympic Torch will be met

with orange actions when it comes to China


14 April: The pen is stronger than the sword


28 March 2008

Greek police bans orange clothes
  during Olympic Torch Relay

Danish activists stopped by the Greek police


The Chinese democracy

 movement backs

The Color Orange Campaign

The Hong Kong Alliance, one of the cornerstones

 of the Chinese democracy movement has now

decided to join the orange manifestations.

see  News

 

 


   Appeal of support    

Support the idea

Song of The Color Orange

List of supporters

Notify your friends

Links about
the human rights in China

Frequently asked questions
about The Color Orange

Support the project by sending
the appeal to your own mailing list


3368037
visits since Jan. 2008