English|Español

IOC strammer

grebet op til OL2008


Other languages:    

8 maj TheColorOrange gode råd om brug af orange under OL2008

 

IOC´s restriktioner (den 5. maj 2008) for ytringer og dress-code til OL2008

 

En informativ artikel fra Wall Street Journal og AP. (6 maj)


Pressemeddelelse d. 8 maj 2008

 

IOC strammer grebet op til OL2008

 

Den Internationale Olympiske Komite (IOC) forsøger at undgå politiske manifestationer i Beijing. Men IOC risikerer at blive sat skakmat af TheColorOrange kampagnen.

 

TheColorOrange.net har opsnappet et brev fra IOC, hvor de strammer op på OL´s dress-code m.m. for at forhindre at der dukker kritiske ytringer om Kina op i Beijing2008. Men de kan ikke forhindre at sportsfolkene og andre bruger farven orange som et symbol på kritik af Kinas undertrykkelse af menneskerettighederne.

Selv en fransk forespørgsel om at bære et lille badge med teksten ”For en bedre verden” er blevet afslået. Det indikerer at det stort set vil være umuligt at bringe nogen som helst protest ind på stadion.

Initiativtagerne til TheColorOrange har offentliggjort de nye instrukser fra IOC på deres webside og har samtidig udsendt nogle gode råd til sportsfolk, journalister, politikere og tilskuere om hvordan man kan omgå disse regler ved brugen af orange.

TheColorOrange skriver bl.a.: ”Det er ikke forbudt at bruge noget Orange. Men det risikerer at være forbudt og skabe problemer, hvis man udtaler at man bruger orange for at gøre opmærksom på krænkelserne af menneskerettighederne i Kina, eller at man støtter kampagnen TheColorOrange. Du skal derfor sige, (med et lille eller stort smil) hvis du bliver spurgt om, hvorfor du bruger orange, f.eks. en orange hat eller hvis du har taget en appelsin og pillet den på et pressemøde: ”Orange er en dejlig farve, og den passer godt til mig” eller lignende banale udtalelser. :-) ”.

Disse råd er givet under forudsætning af at du ikke ”er en højt profileret politiker el. lign., som vil være urørlig i disse sammenhænge selv om du bærer noget orange” skriver TheColorOrange.net

Hverken IOC eller de kinesiske myndigheder har en chance for at forhindre at man bruger den orange farve til kritik af Kina. Ellers skulle de da tage en absurd beslutning om at forbyde alt orange”, siger initiativtageren kunstneren Jens Galschiøt (DK) smilende og tilføjer at det jo ville betyde at det hollandske OL-hold måtte udelukkes. Orange er jo netop deres farve.

For yderligere at sætte trumf på opfordres OL-deltagerne til fortrinsvis at bruge orange produkter fra anderkente firmaer som f.eks Nike, der er hovedsponsor ved OL og har masser af orange tøj og tilbehør.

Farven Orange er tænkt til at blive brugt som et slags fælles symbol for alle Kina-kritikere, så som kinesiske demokratibevægelser, dissidenter, Falun Gong, Amnesty International og Darfur/Tibet komitéer og andre der vil have Kina til at respektere de basale menneskerettigheder” skriver TheColorOrange.net på deres webside.

Orange aktivister har brugt den orange farve i Grækenland under OL fakkeltændingen og i Hongkong hvor Jens Galschiøt og hans orange medhjælpere blev nægtet indrejse den 26. april i et forsøg på at stoppe en orange bemaling af Skamstøtten, en 8 meter høj skulptur som er blevet et symbol på Tiananmen-massakren (Beijing1989) i Hongkong. Udvisningen var nytteløs, da den kinesiske demokratibevægelse som TheColorOrange kampagnen er lavet i samarbejede med, nu blot under endne større medie-opmærksomhed malede skulpturen orange. Og dermed fastslog at TheColorOrange projektet i praksis er umuligt at stoppe.

*********

 

Uddybende oplysninger, fotos, video om de Orange aktiviteter: http://www.TheColorOrange.net/

Kontakt til TheColorOrange i Danmark:

Jens Galschiøt, Banevænget 22, DK-5270 Odense N, tlf. +45 6618 4058, aften +45 6614 4038

mobil +45 4044 7058, E-mail: contact@TheColorOrange.net, www.TheColorOrange.net

Kontakt til IOC: http://www.olympic.org - Kontakt til IOC Danmark: http://www.dif.dk


Back to:

Warning: opendir(/customers/thecolororange.net/thecolororange.net/httpd.www/files/): failed to open dir: No such file or directory in /customers/9/f/6/thecolororange.net/httpd.www/index.php on line 205

26 August: Olympic hangover – Media self criticism would be seemly


16 August: Usain Bolt wearing orange bracelet to the Olympic 100m gold record-breaking victory in Beijing


13 August: Rafael Nadal wearing an orange headband in Beijjing


7 August: Application for permission to demonstrate in the 3 special protest zones during OG in Beijing 2008


6 August: China’s OG website hacked ??


17July: Tour de France and TheColorOrange in Narbonne, photos


2 July: Open letter to the participants of the OG2008 distributed to about 30,000 MPs all over the world.


10 June: The Color Orange needs you!! to make an Orange wind blow in China. Click here for more information about The Color Orange supporting groups 


Videos and other information about the activities in Hong Kong


12-15 May: Link to article about this case: The Dutch Olympic Committee fears that The Netherlands will be taken as Orange hostage in Beijing 2008.


8 May: Advises about the use of The Color Orange at the Olympics in Beijing 2008, and the IOC’s latest words of restrictions and dress-code.


8 May: IOC is trying to avoid political manifestations during OG 2008.


30 April: The Pillar of Shame painted orange. See the photos


30 April:  Make pieces of orange cloth and tie them on to sculptures all over the cities where you live and give moral support to the Chinese democracy fighters.


28 April: Declaration  

from TheColorOrange team that was refused entrance into Hong Kong


TheColorOrange in Hong Kong

26 April to 6 May
See all the latest news and pictures
of our orange activities in Hong Kong
when the Olympic Torch arrives


BBC TV about 

TheColorOrange in Greece

17 April: Olympic Torch will be met

with orange actions when it comes to China


14 April: The pen is stronger than the sword


28 March 2008

Greek police bans orange clothes
  during Olympic Torch Relay

Danish activists stopped by the Greek police


The Chinese democracy

 movement backs

The Color Orange Campaign

The Hong Kong Alliance, one of the cornerstones

 of the Chinese democracy movement has now

decided to join the orange manifestations.

see  News

 

 


   Appeal of support    

Support the idea

Song of The Color Orange

List of supporters

Notify your friends

Links about
the human rights in China

Frequently asked questions
about The Color Orange

Support the project by sending
the appeal to your own mailing list


3421121
visits since Jan. 2008