English|Español


Other languages:    

Pressemeddelelse fra www.TheColorOrange.net den 2. juni 2008

 

 

Giv de kinesiske studenter

deres historie tilbage!

 

TheColorOrange.net opfordrer til at man bærer den orange farve den 4. juni, som er 19 årsdagen for massakren på studenterne på Den Himmelske Freds Plads 1989.

 

Download dokumenterne om massakren og giv dem til dine ” lokale” kinesere.

 

Den orange farve er blevet symbolet på protesten imod overtrædelser af menneske-rettighederne i Kina. I april 2008 blev det 8 meterhøje mindesmærke i Hongkong, om massakren malet orange af den kinesiske demokratibevægelse i forbindelse med OL Faklens ankomst til Hongkong. Den danske kunstner jens Galschiøt der oprindeligt havde skabt skulpturen ’Skamstøtten’ og er idémanden bag TheColorOrange.net projektet blev i den forbindelse nægtet indrejse i Hongkong. se www.TheColorOrange.net

 

I 1989 havde de kinesiske studenter i månedsvis besat Den Himmelske Freds Plads og forsøgt at få Kinas ledelse til at indføre mere demokrati og bekæmpe korruptionen. Men den 4. juni 1989 satte styret militæret ind imod de ubevæbnede studenter.

 

Historien er bandlyst i Kina, men alle studenternes løbesedler, avisartikler m.v. er blevet samlet af demokratibevægelsen i Hongkong. Disse dokumentsamlinger er nu blevet skannet og lagt på inter­nettet til fri afbenyttelse, se

http://www.aidoh.dk/4june89

 

Mange af de unge dissidenter blev fængslet. Nogle hensygner stadig i kinesiske fængsler, men de er ikke længere unge. Alligevel finder mange vestlige regeringer at tiden er ’moden’ til at ophæve våbenembargoen og andre sanktioner som blev iværksat i protest mod massakren.

 

Der er tusinder af kinesiske studenter på vestens læreanstalter og de fleste af dem kender ikke deres egen historie. Derfor opfordrer vi alle demokratisk sindede skoler, elever og lærere til at downloade, disse dokumenter og stille dem på deres biblioteker i papirudgave eller som CD. Eller give dem til de kinesiske studenter som en gave på årsdagen for Tiananmen-massakren den 4. juni. På den måde kan vi være med til at holde mindet om studenterne i live og måske inspirere en ny generation af kinesere til at tænke på at demokrati også er en mulighed i Kina. I forbindelse med årsdagen vil titusinder af kinesere mødes til en stor mindehøjtidelighed i Viktoria park i Hongkong.

 

Vi vil opfordre alle til at støtte initiativet og videresende denne opfordring pr mail til andre studenter, lære­an­stalter, hvor der er kinesiske studenter eller andre der kunne interessere sig for at bevare og kende historien om Tiananmen-massakren.

 

TheCorlorOrange.net projektet er en sofistikeret ide, om at bruge farven orange som symbol på krænkelser af menneskerettigheder i Kina under OL i Beijing august 2008. En aktionsform som sætter Kina skakmat. End ikke Kina kan forbyde farven orange. Ideen har bredt sig som en løbeild over hele kloden og selv IOC (den olympiske komite) har måttet præcisere en dress-code under OL. En præcisering der vil være nytteløst, da TheColorOrange projektet blot har bedt atleterne om at bære orange som et slags hemmeligt symbol og henvise til at de ”holder meget af netop denne farve”. Heller ikke Den Olympiske Komite vil være i stand til at forbyde orange.

 

********

Denne opfordring og initiativet  www.TheColorOrange.net er et samarbejde imellem den kinesiske demokratibevægelsen i Hongkong og den Danske kunstner Jens Galschiøt.

 

Dokumenterne om Kina og Tiananmen 1989: http://www.aidoh.dk/4june89

 

Demokratibevægelsen i Hongkong: HK Alliance in Support of Patriotic Democratic Movements of China

E-mail: contact@alliance.org.hk, internet: http://www.alliance.org.hk

 

Om menneskerettighederne i Kina: http://www.aidoh.dk/China

 

Kontakt til Jens Galschiøt og TheColorOrange: E-mail: aidoh@aidoh.dk, internet: http://www.aidoh.dk/, tel. +45 6618 4058

Banevænget 22, DK-5270 Odense N

 


Back to:

Warning: opendir(/customers/thecolororange.net/thecolororange.net/httpd.www/files/): failed to open dir: No such file or directory in /customers/9/f/6/thecolororange.net/httpd.www/index.php on line 205

26 August: Olympic hangover – Media self criticism would be seemly


16 August: Usain Bolt wearing orange bracelet to the Olympic 100m gold record-breaking victory in Beijing


13 August: Rafael Nadal wearing an orange headband in Beijjing


7 August: Application for permission to demonstrate in the 3 special protest zones during OG in Beijing 2008


6 August: China’s OG website hacked ??


17July: Tour de France and TheColorOrange in Narbonne, photos


2 July: Open letter to the participants of the OG2008 distributed to about 30,000 MPs all over the world.


10 June: The Color Orange needs you!! to make an Orange wind blow in China. Click here for more information about The Color Orange supporting groups 


Videos and other information about the activities in Hong Kong


12-15 May: Link to article about this case: The Dutch Olympic Committee fears that The Netherlands will be taken as Orange hostage in Beijing 2008.


8 May: Advises about the use of The Color Orange at the Olympics in Beijing 2008, and the IOC’s latest words of restrictions and dress-code.


8 May: IOC is trying to avoid political manifestations during OG 2008.


30 April: The Pillar of Shame painted orange. See the photos


30 April:  Make pieces of orange cloth and tie them on to sculptures all over the cities where you live and give moral support to the Chinese democracy fighters.


28 April: Declaration  

from TheColorOrange team that was refused entrance into Hong Kong


TheColorOrange in Hong Kong

26 April to 6 May
See all the latest news and pictures
of our orange activities in Hong Kong
when the Olympic Torch arrives


BBC TV about 

TheColorOrange in Greece

17 April: Olympic Torch will be met

with orange actions when it comes to China


14 April: The pen is stronger than the sword


28 March 2008

Greek police bans orange clothes
  during Olympic Torch Relay

Danish activists stopped by the Greek police


The Chinese democracy

 movement backs

The Color Orange Campaign

The Hong Kong Alliance, one of the cornerstones

 of the Chinese democracy movement has now

decided to join the orange manifestations.

see  News

 

 


   Appeal of support    

Support the idea

Song of The Color Orange

List of supporters

Notify your friends

Links about
the human rights in China

Frequently asked questions
about The Color Orange

Support the project by sending
the appeal to your own mailing list


3401762
visits since Jan. 2008