English|Español


Other languages:                   

Μπορεί η Κίνα να απαγορεύσει το πορτοκαλί χρώμα;

 

Συμμετοχή στην ακινητοποίηση του Κινέζικου καθεστώτος και δημιουργία μιας παγκόσμιας διακήρυξη για τα ανθρώπινα δικαιώματα

 

Θα θέλαμε να ενωθείς με μας στο πρόγραμμα ”TheColorOrange.net ” για να δείξουμε στην Κίνα κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων (ΟΛ) τον Αύγουστο 2008, ό,τι υπάρχουν πολλοί που στρέφουν την προσοχή τους στο Κινέζικο καθεστώς που παραβιάζει τα ανθώπινα δικαιώματα.

 

Η ιδέα είναι έξυπνη και απλή. Αν χρησιμοπιείς το πορτοκαλί  κατά την διάρκεια των ΟΛ μέσα ή έξω από την Κίνα στέλνεις ένα μήνυμα ό,τι κάτι είναι λάθος στην Κίνα. Θα μπορούσε να είναι ένα πορτοκαλί καπέλο, μία τσάντα για φωτογραφική μηχανή, μία γραβάτα, ένα στιλό, χαρτί, φόρεμα, ζακέτα, τσάντα κ.λ.π.. Ακόμα και να καθαρίζεις ένα πορτοκάλι μπορεί να είναι σημαντική εκδήλωση.

 

Κανένα πολιτικό ή θρησκευτικό κίνημα μπορεί να πάρει το πρόγραμμα, για δικό του Συμματέχοντας στο πρόγραμμα δείχνεις ό,τι  στηρίζεις τον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα.

 

Η Κινεζική κυβέρνηση θέλει να παρουσιάσει τους Ολυμπιακούς τέλειους και εκσυχρονισμένους στα εκατομύρια των τηλεθεατών σε όλη τη γη με σκοπό να δείξει την Κίνα σαν μία μοντέρνα και δραστήρια κοινωνία. Θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν κάθε κριτική από την τηλεόραση. Αλλά χρησιμοποιώντας το Πορτοκαλί Χρώμα είμαστε ικανοί να σπάσουμε  την λογοκρισία και να πικράνουμε τη χαρά του καθεστώτος. Την ίδια ώρα εκατομμύρια από καταπιεσμένους Κινέζους θα έχουν φωνή κατά την διάρκεια των ΟΛ 2008.

 

Ο Ολυμπιακός καταστατικός χάρτης αναφέρει σαν βασικό Ολυμπιακό κανώνα: ”το σεβασμό για παγκόσμιες θεμελιώδεις ηθικές αρχές” και την προαγωγή ”μιας ειρηνικής κοινωνίας που έχει σχέση με τη διατήρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας”. Κανείς δεν μπορεί να πει ό,τι το Κινέζικο καθεστώς  έχει αυτά τα δεδομένα. Σε αντίθεση, η χρησιμοποίηση του πορτοκαλί θα είναι μία ηθική και μη πολίτικη έκφραση που είναι πραγματικά σε βαθιά αρμωνία με τις θεμελιώδεις αρχές της Ολυμπιακής ιδέας.

 

Το πρόγραμμα μπορεί μόνο να έχει επιτυχία αν πολλοί άνθρωποι ξέρουν τι σημαίνει το Πορτοκαλί Χρώμα. Κανονικά θα χρειαστούν εκατομμύρια Ευρώ. Δεν έχουμε. Αλλά έχουμε (μήπως ) εσένα. Αν εσύ και εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι βοηθήσουν να προχωρίσει η ιδέα εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πορτοκαλί αέρα που φυσά πάνω από την Κίνα.

 

-          Στείλε αυτό το e-mail σε όλουζ που είναι στην λίστα σου. Πήγαινε στη σελίδα www.The ColorOrange.net και δηλώνεις έτσι ώστε να παίρνεις συνεχώς πληροφορίες για το πρόγραμμα. Ανάφερε στη σελίδα με ποιες ενέργειες και ιδέες χρησιμοποιείς το Πορτοκαλί Χρώμα έτσι μπορούμε να σκορπίσουμε το χαρούμενο μήνυμα σαν έμπνευση για τους άλλους.

 

-          Κάνε δημιουργική  χρήση του Πορτοκαλί Χρώματος σε σχέση με τα Ολυμπιακά γεγονότα. Εάν εξασκείσαι σε κάποιο σπορ ή είσαι μέλος σε ένα οργανισμό που υποστηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα μπορείς να τους ενθαρρύνεις να χρησιμοποιήσουν το πορτοκαλί στα υλικά τους και δημόσια να υποστηρίξουν την καμπάνια.

 

-          Η εθνική Ολυμπιακή ομάδα της Ολανδίας είναι φυσικό μέλος του προγράμματος γιατί

      το χρώμα  της είναι το πορτοκαλί. Τι συμβαίναι με τους Ολυμπιακούς ήρωες της χώρας σας;

      Είναι μόνο ήρωες όσον αφορά τα σπορ; Φαντάσου  αν ο πρώτος  χρυσός Ολυμπιονίκης στην

      Κίνα σκουπίσει τον ιδρώτα του με ένα πορτοκαλί μαντήλι......

 

Ο Δανός γλύπτης Γκάλσχουτ είναι πίσω από την εκδήλωση ”το Χρώμα Πορτοκαλί” . Ο καλλιτέχνης είναι ανεξάρτητος από πολιτικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον, και συχνά έχει κάνει παγκόσμια καλλιτεχνικά γεγονότα με προτίμηση στον ανθρωπισμό, ανάμεσα στα άλλα σε συνεργασϊα με δημοκρατικές κινήσεις στην Κίνα.

 

Το Πορτοκαλί Χρώμα έχει  εμπνευστεί από αυτό που ο ζωγράφος Καντίνσκι είπε: ”ό,τι το πορτοκαλί χρώμα είναι στην πραγματικότητα κόκκινο που έγινε πιο ανθρώπινο με το κίτρινο χρώμα.”. To Κινέζικο χρώμα είναι ακριβώς κόκκινο έτσι ίσως εμείς μπορούμε να στηρίξουμε την ανθρωπιστική δύναμη στη χώρα εισάγωντας το Πορτοκαλί Χρώμα. Η επιλογή για το Πορτοκαλί Χρώμα είναι  επίσης εμπνευσμένο από το χρώμα της στολής των φυλακισμένων στο Γουαντάναμο, των μοναχών στο Θιβέτ και την Μπούρμα κ.λ.π..

 

Ελπίζουμε ό,τι πολλοί ιδιώτες και οργανισμοί θα υποστηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία και το Πορτοκαλί Χρώμα.

 

Jens Galschoet, sculptor, Banevaenget 22

DK-5270 Odense N, Denmark

Tel: 0045 * 6618 4058, fax: 0045 * 6618 4158

E-mail: contact@TheColorOrange.net

 

www.TheColorOrange.net

 


Back to:

Warning: opendir(/customers/thecolororange.net/thecolororange.net/httpd.www/files/): failed to open dir: No such file or directory in /customers/9/f/6/thecolororange.net/httpd.www/index.php on line 205

26 August: Olympic hangover – Media self criticism would be seemly


16 August: Usain Bolt wearing orange bracelet to the Olympic 100m gold record-breaking victory in Beijing


13 August: Rafael Nadal wearing an orange headband in Beijjing


7 August: Application for permission to demonstrate in the 3 special protest zones during OG in Beijing 2008


6 August: China’s OG website hacked ??


17July: Tour de France and TheColorOrange in Narbonne, photos


2 July: Open letter to the participants of the OG2008 distributed to about 30,000 MPs all over the world.


10 June: The Color Orange needs you!! to make an Orange wind blow in China. Click here for more information about The Color Orange supporting groups 


Videos and other information about the activities in Hong Kong


12-15 May: Link to article about this case: The Dutch Olympic Committee fears that The Netherlands will be taken as Orange hostage in Beijing 2008.


8 May: Advises about the use of The Color Orange at the Olympics in Beijing 2008, and the IOC’s latest words of restrictions and dress-code.


8 May: IOC is trying to avoid political manifestations during OG 2008.


30 April: The Pillar of Shame painted orange. See the photos


30 April:  Make pieces of orange cloth and tie them on to sculptures all over the cities where you live and give moral support to the Chinese democracy fighters.


28 April: Declaration  

from TheColorOrange team that was refused entrance into Hong Kong


TheColorOrange in Hong Kong

26 April to 6 May
See all the latest news and pictures
of our orange activities in Hong Kong
when the Olympic Torch arrives


BBC TV about 

TheColorOrange in Greece

17 April: Olympic Torch will be met

with orange actions when it comes to China


14 April: The pen is stronger than the sword


28 March 2008

Greek police bans orange clothes
  during Olympic Torch Relay

Danish activists stopped by the Greek police


The Chinese democracy

 movement backs

The Color Orange Campaign

The Hong Kong Alliance, one of the cornerstones

 of the Chinese democracy movement has now

decided to join the orange manifestations.

see  News

 

 


   Appeal of support    

Support the idea

Song of The Color Orange

List of supporters

Notify your friends

Links about
the human rights in China

Frequently asked questions
about The Color Orange

Support the project by sending
the appeal to your own mailing list


3345024
visits since Jan. 2008