English|Español


Other languages:      

Hvad gør I for at offentliggøre projektet?

Det er en afgørende forudsætning for projektet at det lykkes at gøre det til en verdensomspændende event. Det er nødvendigt at alle journalister der kommenterer De Olympiske Lege ved at ’farven orange’ er symbolet på undertrykkelse i Kina.

Flertallet (måske 80%) af billetterne til OL er blevet solgt eller reserveret til kinesiske tilskuere. I et land som Kina kan det formodes at billetterne er solgt til regimets tro støtter. Der vil desuden være streng kontrol med disse tilskuere, så vi kan ikke forvente at ret mange af dem vil tilslutte sig kam­pagnen. De der vil manifestere sig med farven orange vil næsten udelukkende komme fra udlandet. Det betyder formentlig at man ikke vil kunne se et hav af orange tørklæder blandt tilskuerne, men man må lægge mærke de små diskrete signaler (som i ethvert andet diktatur). Alligevel skal vi også rette kampagnen mod kineserne, for det er vigtigt at netop de ved hvad den orange farve symboli­se­rer. Man kunne også forestille sig at nogle kinesere rundt omkrig i det enorme land vil bruge anled­ningen til at protestere imod systemet, ved at bære mange orange farver i perioden hvor der er OL i Kina.

Det skal være sådan at når TV panorerer over stadion eller ved nærbilleder af sportsfolk m.v. bliver der lagt mærke til om de har et eller andet orange på sig. Når sportsfolk og tilskuere ankommer til lufthavnene vil det blive kommenteret om de har orange tasker o.l. eller må­ske hvorfor de ikke har det. At opnå dette vil normalt kræve et 3-cifret millionbeløb i reklame­penge, og vi har kun ganske få tusinde. Så der er i sandhed tale om Davids kamp imod Goliat. Derfor kan denne event kun lyk­kes ved at alle gode kræfter forenes og tager ideen til sig og bruger den på et utal af kreative måder.

Hver enkelt definerer selv hvordan og i hvilke sammen­hænge orange bruges, dog skal man være opmærksom på at hvis man trykker tekst eller symboler på de orange genstande kan Kina afvise dem som politisk propaganda.

Websider: Internet-domænet ’TheColorOrange.net’ vil fungere som omdrejningspunkt og kataly­sa­tor for eventen. Her kan pressen og interesserede hente inspiration og forslag til hvordan man kreativt kan bruge orange i forbindelse med OL2008.

 

Det skal indeholde:

  • Lister over dem der støtter projektet og som vil bruge orange i forbindelse med OL. Man kan tilslutte sig direkte på websiden og der vil være henvisninger til websider der har brugt orange.
  • Der etableres en malingsliste over alle, der løbende vil have oplysninger om hvordan eventen skrider frem.
  • Siderne bruges også som nyhedsformidling til pressen omkring hvordan aktionen skrider frem og hvor man kan downloade fotos og baggrundsartikler om eventen.

 

Vi har lavet et katalog med links til internet-sider der debatterer, oplyser og arbejder for at forsvare menneskerettighederne i Kina:

http://www.aidoh.dk/China

Internettet: Vi vil rundsende opfordringerne igennem Jens Galschiøts netværk (Art In Defence Of Humanism) og dér opfordre fok til at sende det videre. Det skulle sikre at det kommer bredt ud. Disse lister indeholder 35.000 personer med tæt tilknytning til medier, aktivistmiljøer, ngo’er og kunst-aktiviteter over hele kloden. Derudover forventer vi, at også de tilknyttede organisationer og andre sender ud over deres netværk.

Vi opretter forskellige profiler, nyhedsgrupper, diskussionsforummer m.m. på nettet bl.a. facebook. I Second Life vil vi opfordre til at man bærer orange tørklæder m.m. i den uge hvor OL finder sted.

Vi kontakter bloggerne og beder dem om at sætte fokus på eventen.


Back to:

Warning: opendir(/customers/thecolororange.net/thecolororange.net/httpd.www/files/): failed to open dir: No such file or directory in /customers/9/f/6/thecolororange.net/httpd.www/index.php on line 205

26 August: Olympic hangover – Media self criticism would be seemly


16 August: Usain Bolt wearing orange bracelet to the Olympic 100m gold record-breaking victory in Beijing


13 August: Rafael Nadal wearing an orange headband in Beijjing


7 August: Application for permission to demonstrate in the 3 special protest zones during OG in Beijing 2008


6 August: China’s OG website hacked ??


17July: Tour de France and TheColorOrange in Narbonne, photos


2 July: Open letter to the participants of the OG2008 distributed to about 30,000 MPs all over the world.


10 June: The Color Orange needs you!! to make an Orange wind blow in China. Click here for more information about The Color Orange supporting groups 


Videos and other information about the activities in Hong Kong


12-15 May: Link to article about this case: The Dutch Olympic Committee fears that The Netherlands will be taken as Orange hostage in Beijing 2008.


8 May: Advises about the use of The Color Orange at the Olympics in Beijing 2008, and the IOC’s latest words of restrictions and dress-code.


8 May: IOC is trying to avoid political manifestations during OG 2008.


30 April: The Pillar of Shame painted orange. See the photos


30 April:  Make pieces of orange cloth and tie them on to sculptures all over the cities where you live and give moral support to the Chinese democracy fighters.


28 April: Declaration  

from TheColorOrange team that was refused entrance into Hong Kong


TheColorOrange in Hong Kong

26 April to 6 May
See all the latest news and pictures
of our orange activities in Hong Kong
when the Olympic Torch arrives


BBC TV about 

TheColorOrange in Greece

17 April: Olympic Torch will be met

with orange actions when it comes to China


14 April: The pen is stronger than the sword


28 March 2008

Greek police bans orange clothes
  during Olympic Torch Relay

Danish activists stopped by the Greek police


The Chinese democracy

 movement backs

The Color Orange Campaign

The Hong Kong Alliance, one of the cornerstones

 of the Chinese democracy movement has now

decided to join the orange manifestations.

see  News

 

 


   Appeal of support    

Support the idea

Song of The Color Orange

List of supporters

Notify your friends

Links about
the human rights in China

Frequently asked questions
about The Color Orange

Support the project by sending
the appeal to your own mailing list


3421033
visits since Jan. 2008