English|Español

Hjælp os med at udbrede

TheColorOrange projektet


Other languages:             

Denne appel om støtte til The Color Orange projektet blev sendt ud først i 2008 til omkring 25.000 mennesker over hele kloden. Hvis du ikke fik den, så meld dig til nyhedsbrevet så du i fremtiden modtager mail om projektet. Støt projektet ved at sende denne opfordring videre til din egen mailliste.


Til pressen, mail-listen og andre interesserede:

Kan Kina forbyde Farven Orange?

Hjælp os med at skabe en global manifestation omkring menneskerettighederne i Kina og slut op om vores appel. Hvis dette skal lykkes kræver det at du og mange andre bruger sine egne netværker og videresender dette brev. Kun på den måde kan vi skabe bølger i den globale kommunikation og bringe TheColorOrange.net projektet ud til alle afkroge af kloden.
Oversættelser af appellen på: www.TheColorOrange.net/uk/page21_dk  
Slut op omkring ideen på www.TheColorOrange.net/uk/page35_dk

Godt nytår
Jens Galschiøt,Danmark

Kan Kina forbyde

Farven Orange?

Vær med til at sætte det kinesiske styre skakmat

og lave en global manifestation for menneskerettighederne

Vi opfordrer dig hermed til at slutte op omkring projektet TheColorOrange.net for at vise Kina under OL i august 2008, at vi er mange der har øje på styrets krænkelser af menneskerettighederne.

Ideen er både raffineret og enkel. Ved at bruge noget orange under OL-arrangementerne både i og uden for Kina sender man et signal om at noget er galt i Kina. Det kan være en orange hat, kamerataske, slips, kuglepen, papir, kjole, jakkesæt, taske. m.v. Ja selv det at pille en appelsin vil under de rette omstændigheder være et markant udsagn.

Ingen politisk eller religiøs bevægelse kan tage patent på projektet. Ved at deltage i projektet viser man blot at man støtter kampen for menneskerettighederne i Kina.

Regeringen vil gennemføre et perfekt og strømlinet OL der skal promovere Kina som et moderne og velfungerende samfund foran milliarder af tv-seere på hele kloden. De vil gøre alt for at undgå kritik for åben skærm. Men brugen af Farven Orange kan netop bryde med den strenge censur og dryppe lidt mal­urt i styrets propaganda-bæger. Samtidig får millioner af undertrykte kinesere en stemme under OL2008.

OL Charteret nævner som fundamentale OL-principper ”respekten for universelle, fundamentale og etiske principper” og ”at fremme oprettelsen af et fredeligt samfund, der er optaget af bevarelsen af den menneskelige værdighed”. Og ingen kan vel med rimelighed påstå at det kinesiske styre lever op til disse idealer. Men brugen af farven orange er et etisk og upolitisk udsagn der er i dyb samklang med den olympiske bevægelses fundamentale principper.

Projektet kan kun lykkes ved at rigtig mange ved hvad Farven Orange betyder. Det ville normalt koste et reklamebudget på millioner af dollars. Det har vi ikke, men vi har (måske) dig :-). Hvis du og milli­o­ner af andre hjælper med at bringe ideen videre, kan vi sammen skabe en sommerfugle-effekt, der lader en orange vind blæse over Kina.

  • Send denne mail videre til alle på din mailliste, gå ind på websiden www.TheColorOrange.net  og meld dig selv til maillisten så du løbende bliver opdateret omkring projektet. Meld selv tilbage til websiden, med de aktiviteter eller ideer hvor du har brugt Farven Orange, så vi kan sprede det glade budskab til inspiration for andre.
  • Gør selv kreativ brug af Farven Orange op til OL-arrangementer. Hvis du er sportsudøver eller med i en forening der støtter menneskerettighederne så kan du opfordre dem til at bruge orange i deres materialer og til offentligt at støtte kampagnen.
  • Hollands OL-sportshold er pga. deres orange farver fødte medlemmer af projektet. Hvad med dit lands OL-helte, er de kun helte når det gælder sport? Tænk hvis den første guld­vinder i Kina tørrer sveden af panden med et orange lommetørklæde…..

Det er den danske billedhugger Jens Galschiøt der står bag manifestationen Farven Orange. Kunstneren er uafhængig af alle politiske og religiøse interesser og har ofte lavet globale kunstevents til forsvar for et humanistisk menneskesyn bl.a. i samarbejde med demokratibevægelsen i Kina.

Farven Orange er inspireret af bl.a. maleren Kandinsky’s udsagn om af ”farven orange er rød der er blevet gjort mere human ved hjælp af gul”. Kinas farve er jo netop rød, så måske kan vi støtte de huma­ne kræfter ved at introducere Farven Orange. Men valget af Farven Orange er også inspireret af fange­dragterne fra Guanta­na­mo, af munkene i Tibet og Burma, m.m.

Vi håber at mange enkeltpersoner og organisationer vil tilslutte sig projektet og bruge Farven Orange.

 

Jens Galschiøt, billedhugger, Banevænget 22, 5270 Odense N

Tel.: 6618 4058, Fax: 6618 4158, E-mail: contact@TheColorOrange.net

www.TheColorOrange.net

.

Back to:

Warning: opendir(/customers/thecolororange.net/thecolororange.net/httpd.www/files/): failed to open dir: No such file or directory in /customers/9/f/6/thecolororange.net/httpd.www/index.php on line 205

26 August: Olympic hangover – Media self criticism would be seemly


16 August: Usain Bolt wearing orange bracelet to the Olympic 100m gold record-breaking victory in Beijing


13 August: Rafael Nadal wearing an orange headband in Beijjing


7 August: Application for permission to demonstrate in the 3 special protest zones during OG in Beijing 2008


6 August: China’s OG website hacked ??


17July: Tour de France and TheColorOrange in Narbonne, photos


2 July: Open letter to the participants of the OG2008 distributed to about 30,000 MPs all over the world.


10 June: The Color Orange needs you!! to make an Orange wind blow in China. Click here for more information about The Color Orange supporting groups 


Videos and other information about the activities in Hong Kong


12-15 May: Link to article about this case: The Dutch Olympic Committee fears that The Netherlands will be taken as Orange hostage in Beijing 2008.


8 May: Advises about the use of The Color Orange at the Olympics in Beijing 2008, and the IOC’s latest words of restrictions and dress-code.


8 May: IOC is trying to avoid political manifestations during OG 2008.


30 April: The Pillar of Shame painted orange. See the photos


30 April:  Make pieces of orange cloth and tie them on to sculptures all over the cities where you live and give moral support to the Chinese democracy fighters.


28 April: Declaration  

from TheColorOrange team that was refused entrance into Hong Kong


TheColorOrange in Hong Kong

26 April to 6 May
See all the latest news and pictures
of our orange activities in Hong Kong
when the Olympic Torch arrives


BBC TV about 

TheColorOrange in Greece

17 April: Olympic Torch will be met

with orange actions when it comes to China


14 April: The pen is stronger than the sword


28 March 2008

Greek police bans orange clothes
  during Olympic Torch Relay

Danish activists stopped by the Greek police


The Chinese democracy

 movement backs

The Color Orange Campaign

The Hong Kong Alliance, one of the cornerstones

 of the Chinese democracy movement has now

decided to join the orange manifestations.

see  News

 

 


   Appeal of support    

Support the idea

Song of The Color Orange

List of supporters

Notify your friends

Links about
the human rights in China

Frequently asked questions
about The Color Orange

Support the project by sending
the appeal to your own mailing list


3435085
visits since Jan. 2008